zondag 13 september 2009

Boxer Agility NL: Dorit 2e, 4e en DK in Amersfoort


Eerst het beste nieuws: Dorit haar kruisband heeft het gehouden vandaag, tijdens de wedstrijd was er niet veel van een blessure te merken. Nu loopt ze wel weer wat stroever, maar we zullen zien wat de dag van morgen brengt.
Eerst was er het spel, een time gambling. Dorit sprong op de tweede sprong reeds het latje eraf, en toen vreesde ik nog het ergste, maar gelukkig herpakte ze zich en de rest ging redelijk OK. Resultaat spel: 3e plaats
Dan het eerste Vaste Parcours. Zoals eerder gezegd zou ik op 'safe' en het resultaat spelen. Het neveneffect is wel dat je tegen je natuur loopt. Dorit was ook wat zotter dan anders, waarschijnlijk te veel energie door het weinige trainen van de laatste weken. Resultaat: 1 raakvlak gemist, maar toch nog een 4e plaats door een tweede snelste tijd.
Zelfde strategie voor het tweede vast parcours. Alleen had ik er geen rekening mee gehouden dat Dorit op 1 bepaalde plaats in het parcours haar eigen zin zou doen en de tunnel in snelde, waarmee ze in een 'oud zeer' verviel. Tegenvaller dus en resultaat : DK !
Als laatste competitie-parcours was er dan nog een jumping met een bizar verloop. Het was een jumping met een zeer rare (onlogische) kronkel halverwege, waarna de van de eerste 7 combinaties er reeds 5 (waaronder wijzelf) tegen een DK aanliepen (weer de tunnel!). De keurder van dienst (Dhr. Langius) besloot voor een herstart te gaan, en hiervoor 2 toestellen van nummer te wisselen. Nu zat het veel logischer in elkaar (was dit eigenlijk de bedoeling en was er een foutje in het opzetten geslopen ?) en tijdens de re-run liepen we foutloos. Resultaat: 2e plaats.
Doordat er 5 combinaties 3x in de punten liepen, en eeuwige concurrent Henk Simon een 1e en 3e plaats naast een DK behaalde, eindigden we op een 7e plaats in de dagrangschikking vandaag. De jaarcompetitie zal sowieso spannend blijven tot de laatste wedstrijd, het NK op 4 oktober.
De koppelrace ging ook nog heel goed, maar we konden wel al ontspannen lopen omdat de eerste speler reeds tegen een DK was opgelopen.
De details volgen later...

2 opmerkingen:

Steven zei

Ah eindelijk nog es een mooi verslagje :pp Doritje heeft dat goed gedaan, is normaal dat ze zot is na een lange rustperiode hé .. houden zo! :D

Gunther zei

Bedoel je dat die Garmin-info maar SPAM is ?