zondag 12 juli 2009

Agility Lier : DK op Vast, foutloos op Jumping en Open Jumping

Hierbij een kort verslagje van een zeer lange dag, want we waren pas om 20u30 weer thuis.
's Morgens moesten we al redelijk vlug het vaste parcours lopen, en Dorit had er zin in. Als een pijl uit een boog schoot ze weg en het eerste technische luik werd goed verteerd. Dan kwam een snel gedeelte met een flauwe bocht van wel 7 springtoestellen (+ vertesprong) achter elkaar. Dorit raakte het voorlaatste latje, ikke even van mijn melk en daarna in het 'valletje' van de schans na een molentje getrapt. DK dus, maar toch een goed gevoel want Dorit was ervoor gegaan.
Na de middag eerst de jumping, en weer ging het eerste stuk enorm goed. Tot de vertesprong waarna Dorit vlak langs de omheining moest terugdraaien naar de slalom. Plots moest ze iets gezien hebben langs de kant want ze bleef een tijdje aan de kant hangen. UIteindelijk besloot ze toch verder te gaan, en zonder bestraffing hiervoor konden we de rest van het parcours verder afwerken. We bleken zelfs nog binnen tijd aan te komen, uiteindelijk goed voor een 26e plaats op zo'n 120-tal deelnemers in onze categorie.
Wie daarna de Open Jumping foutloos aflegde kon een floche verdienen, en dat was blijkbaar motivatie genoeg voor Dorit, dus zo geschiedde. Welke plaats dit opleverde was 's avonds laat nog niet bekend, dus dat lezen we morgen wel op de website.
En nu gaat Doritje op rust tot de dogsurvival van 15/8, om het blessuurke goed te laten genezen.

3 opmerkingen:

Ralf, Loris en Kappo zei

Goed gedaan Dorit!
Een canicrosshond is toch wel fantastisch hé, die kunnen gewoon alles!!!

Poot van Ralf en Loris

Gunther Selena Cujo Dorit zei

Behalve gehoorzaamheid misschien af en toe... ;-);-);-)

Marc zei

Af en toe eens selectief doof zijn, dat moet toch kunnen.