zondag 14 september 2008

Agility: Cujo 4e en Dorit 5e in Dordrecht


We hadden op meer gehoopt vandaag in Dordrecht, vooral dan met Dorit die de laatste weken heel goed bezig was.
Op het eerste Vast Parcours ging het echter al direct mis. Dorit dook weer de buis (jaja, weer dat toestel! ;-)) in waar het niet mocht, en dus begonnen we met een DK. Cujo ging daarna op zijn gemakje van start, en mistte compleet zijn vertesprong, hij wandelde er gewoon over. Omdat slechts 5 combinaties geen DK liepen, leverde dit voor Cujo toch nog een 4e plaats op.
Het 2e Vast Parcours moest Dorit starten, en op de brug speelden we zo voorzichtig mogelijk (lees: traag) om toch zeker het raakvlak te hebben op het eind. De rest legden we zeer vlug af, zodat dit toch nog een vlugge tijd opleverde. Omdat het muisstil bleef aan de aankomst dacht ik eerst dat ik toch ergens ongemerkt tegen een DK opgelopen was, maar gelukkig was dit toch niet zo. Er kwam nadien ook niemand meer onder de tijd van Dorit, dus dit was een opsteker. Cujo liep het tweede parcours tegen me aan (we vermeden wel een DK daardoor) en we hadden ook nog wat tijdoverschrijding. Dit was goed voor een 7e plaats.
De jumping na de pauze was Cujo als eerste aan de beurt. De tijd stond krap, en dat haalde Cujo niet meer, wat bijna 5 sec tijdsoverschrijding betekende. Dorit deed haar best, maar het was niet genoeg want er ging een latje naar beneden waar we het weer niet verwacht hadden. Cujo werd zo vierde en Dorit vijfde op de jumping, en raar maar waar was dit ook hun plaats in het dagklassement.
Pim Wareman (die bijna niet op tijd was omdat hij niet op de hoogte was van de verplaatsing van de wedstrijd van Utrecht naar Dordrecht !) won met Absolom door achtereenvolgens heel mooi 2e, 4e en 1e te eindigen. Simone Denneboom deed een goede zaak voor het jaarklassement door een 1e, 6e en 2e plaats op te tekenen.
Keurder was Piet Plasmans uit het naburige Hulst, en tussendoor gaf hij ons ook nog bruikbare tips mee.
Het jaarklassement belooft nog zeer spannend te worden, zoals de tussenstand (klikken en naar beneden scrollen voor de relatieve rangschikking!) laat zien. Simone staat aan de leiding door reeds 12x in de punten te eindigen, maar als we de 2/3e beste resultaten nemen (zoals op het eind van het jaar), dan gaat Cujo op kop, direct gevolgd door Dorit. Pikant detail: dan moet Dorit wel nog 4 op 6 resterende wedstrijden in de punten eindigen, want je moet op het eind 12x in de punten geëindigd zijn.

Dagklassement:

1) Absolom(NL) met 7 uit 3
2) Sandor(NL) (Simone) met 9 uit 3
3) Elcaro(NL) (Joop) met 11 uit 3
4) Cujo(B) met 15 (4,7,4) uit 3
5) Dorit(B) met 6 (DK,1,5) uit 2
...
8) Dummy(B) (Willy) met 17 uit 2
...

Geen opmerkingen: