zondag 26 juni 2011

Boxer Agility Dordrecht


Kleine rampdag vandaag in Dordrecht.
Vooraf was reeds beslist dat Dorit enkel de drie competitieparcoursen zou meelopen, en dus startte ik enkel met Carat op het spelletje vooraf. Na een viertal sprongen wou Carat echter niet meer springen. Hij had duidelijk last van iets, dus moesten we Carat uit voorzorg aan de kant laten voor de rest van de dag. We hebben nog een 2e poging gedaan met de sprongen op lagere hoogte, maar helaas geen beterschap.
Daarna met Dorit direct een diskwalificatie op het eerste vast parcours. In laatste instantie koos ik er voor om een 'veiligere' weg te lopen zoals mijn voorganger, maar Dorit had dit anders geïnterpreteerd...
Gemoedstoestand ver onder nul, vertrouwen weg, maar even later moesten we toch weer aan de bak voor het tweede vast parcours. Direct de eerste lat er afgesprongen, en mooi zag het er vast niet uit, maar gelukkig werd de rest van het parcours goed afgelegd. Resultaat een tweede plaats, niemand was foutloos binnengekomen en 1 combinatie was 1 sec sneller.
Na de pauze dan een traditioneel (bij keurder Piet Plasmans) verraderlijke jumping. Zelfde scenario : weer direct een lat gesprongen op de eerste sprong, en na enkele fikse bijsturingen verder foutloos. 2 combinaties waren foutloos én sneller, dus een derde plaats.
6 combinaties eindigden 3x in de punten, dus daar bleven we in het dagklassement achter. Met de 2e en 3e plaats blijven we wel virtueel 2e in de tussenstand van de competitie.
De koppelrace lieten we voor wat het was, want volgende week is er weer een wedstrijd en de honden moeten gespaard worden, dus keerden we ietwat onvoldaan (wegens slechts 3 parcoursen kunnen lopen op normaal 10 !)terug naar huis. Volgende week kan het alleen maar beter gaan...

1 opmerking:

Cremke zei

Kan niet altijd feest zijn hè. En lees ook dat de 2° trail ook meeviel. Dan moet je echt uwersauër eens opzoeken, waar ik eind dit jaar opnieuw naar toe ga.