maandag 8 november 2010

Canicross SKW: Dorit 2e, Carat 4e !

Door agilitywedstrijden was het weer even geleden, maar gisteren konden we weer eens van de partij zijn op de canicross. En wel op één van ons favoriete parcoursen, een zeer technisch en modderig in Sint-Katelijne-Waver.
Carat lokte al meeteen na aankomst vele reactie's uit, waarvan de meeste neerkwamen op : "Is dat die kleine ???" ;-)
Het was meteen ook het debuut van onze Carat op de kortste afstand, en we kozen er dan ook voor om na elkaar te starten. Eerst Dorit, en daarna Carat om hem een richtpunt te bezorgen. Als we bij Dorit kwamen dan kon Dorit zich ook nog wat laten meedrijven met Carat.
Alleen... dat is theorie... want het is nooit zover gekomen.
Want Dorit was ijzersterk gisteren. Was het doordat Carat haar de vorige keer ingehaald had ? Of door de opgedreven looptrainingen met zijn alleen ? Of doordat ze voor het eerst dit jaar weer met haar oude gewone tuigje liep in plaats van de nu populairdere X-back ? Zelf denken we een beetje van dit alles, en misschien in omgekeerde volgorde (kun je nog volgen ;-))
Carat nam het richtpunt Dorit ook zeer letterlijk. Wanneer Dorit in zicht kwam na een bocht, dan wou Carat de kortste weg naar haar toe nemen. Maar meestal lag die kortste weg dan buiten het parcours en moest Carat even teruggehaald worden... Zo legden we vast een paar tientallen meters teveel af, maar dat kon de pret (van de stukken dat hij heel hard doorliep) niet drukken ! Het was een eerste deelname die deed snakken naar meer.


Dorit werd 2e op de canirun (Female Runners), en Carat legde beslag op de 17e plaats op 44 deelnemers (Male Runners). Van de 6e tot de 17e plaats lag alles op een zakdoek (van 30 sec), dus we zijn hoopvol voor de toekomst. Dorit was slechts een handvol (9) seconden achter 'Iron' (van Anita) , dat zullen vast nog spannende duels worden in de toekomst.
We schreven ook nog een 2e keer in, maar nu liep Selena met Carat na mezelf met Elco (van Carly). Dorit wilden we sparen na haar eerder blessureleed, ook al doet ze het momenteel zeer goed, en ik ben altijd blij om nog eens met Elco te lopen. Carly had me wel verteld dat Elco wat 'pisserig' was vandaag. Ik dacht eerst dat ze bedoelde dat hij wat slecht gezind was, maar later in de wedstrijd bleek dat ik het heel letterlijk moest nemen... ;-)
De moeilijk punten bij Elco zijn de start (waarom moet ik vooruit als mijn bazinnetjes achter mij verdwenen is?) en de stroken waar je richting finish loopt maar toch weer even een bocht moet nemen naar een andere kant op (bazinnetje staat toch aan de finish ?). Maar los hiervan kun je ook met Elco stukken heerlijk gas
geven. Resultaat: juist halfweg 22e, op 44 deelnemers.
Tijdens mijn eigen loop kon ik ook Selena en Carat in de gaten houden. Carat stond zo zot als een achterdeur en ging al slalommend over het parcours. Bij sommige plassen stond hij even stil om te drinken, maar wanneer hij weer even geconcentreerd was sleurde hij Selena weer terug naar een betere rangschikking. Zo eindigden ze 4e, op 6 seconden van het podium. Bijna was het vooraf ondenkbare gebeurd, ze konden zomaar beiden op het podium gestaan hebben.
Kortom, het was weer een prachtige dag. Een prima organisatie, een leuk parcours en heerlijk gelopen met de woefs. Dat er dan nog goede resultaten bijkomen maakt het helemaal af, maar het bijzonderste is dat we van de loopjes zelf heel hard genieten.
Op naar de volgende !

Voor de uitslagen hier klikken

Op de foto kijken we toe hoe Femke als een speer vertrekt met Edge !

2 opmerkingen:

Femke zei

Amai amai goed gelopen allebei en dat twee keer! Ik had niet anders verwacht van Carat :)

Wendy zei

Chique gelopen aan alle mensen daar met alle honden :D
Dorit is een toch wel een kewl wijf :)