maandag 25 oktober 2010

Reisverslag Canada : Tadoussac (walvissen)




Derde keer goede keer moest en zou het worden ! Vandaag stonden immers 'baleinen' oftewel walvissen op het menu. Eerder afspraken in Zuid-Afrika en Argentinië waren op een sisser geëindigd, maar deze moest het lukken.
Eén van de kortste verplaatsingen (alleen de laatste dag zou minder kilometers bedragen), langs de Saguenay-rivier, bracht ons naar de samenvloeiing met de Saint Lawrence rivier. Dit is één van dé plaatsen bij uitstek, ter wereld, omwalvissen te spotten. Vlug ingechecked in ons hotelletje, en we gingen een paar uur op voorhand al eens kijken waar we 's middags moesten zijn. Geen risico's ! ;-) We dachten begrepen te hebben waar we moesten zijn (niet gemakkelijk want er zijn hier begrijpelijkerwijze veel bedrijfjes om excursies te regelen), en vervolgens besloten we om nog rustig nog wat fish&chips met een plaatselijk bierken in het haventje te gaan nuttigen.
Eindelijk was het dan zover ! We trokken eerst een soort visserspak aan dat vééél te groot was, en daarna gingen we naar onze Zodiac, waar we samen met nog een 15-tal toeristen aan boord gingen. Eerst ging het met een rotvaart zo'n 20-tal minuten verder de rivier op, en daarna wisten we al snel niet meer waar eerst kijken. Alle walvissen die hier te 'spotten' waren passeerden de revu : vinvissen, bultruggen, blauwe vinvissen(mega!), bruinvis, orka's, beluga’s, witte dolfijnen en andere...
Meer dan 2 uur lang waren we overdonderd door wat we zagen. Een echte 'once-in-a-lifetime'-ervaring, en we waren direct ook de twee vorige mislukte excursie's vergeten !

Meer foto's ? Hier klikken.

Geen opmerkingen: