donderdag 23 september 2010

Reisverslag Canada : Zoo van St.-Félicien




Een dag zonder verplaatsing en mét veel beestjes bekijken ! We ging trouwens naar de beroemde Zoo van St.-Félicien en zouden er ook overnachten. Eerst moest dus goed nagedacht worden over wat we allemaal (minimaal) nodig hadden voor de overnachting, want alle bagage meesleuren was niet mogelijk. De uitstap had een totale duurtijd van 26 uur.
Eerst was er een 'warming-up', want er werd een filmpje getoond over Zoo zelf én de verschillende aanblik tijdens de verschillende seizoenen, incl. "special effects" want bvb. tijdens de winterbeelden sneeuwde het in de bioscoopzaal.
Daarna trokken we direct de Zoo in, maar niet in het traditionele gedeelte zoals bij ons, maar wel in het gebied achter de Zoo waar de dieren een vrije loop hadden.
We kregen al direct bezoek (of was het toch omgekeerd) van kariboe's, zwarte beren, elanden, enz... op de foto's zie je vanzelf wat we allemaal tegenkwamen.
Rond de middag kwamen we aan een boerderijtje waar ook een soort toneelstuk opgevoerd werd, waar we dan wel zelf middenin zaten, want we kregen daar ook een lunch geserveerd...
Heel raar, want af en toe kwam er een treintje met toeristen langs, en werden we zoals de beestjes echt 'aangegaapt'.
Aan het einde van de lunch kwam DE verrassing. Een zwarte beer kwam tot aan de ingang van de boerderij (de deur stond open) eens kijken wat we aan het eten waren. Raad eens wie er het dichtst tegen de deur zat... maar de beer werd kordaat door de boer des huizes tot ophoepelen aangemaand.
Na de lunch ging de tocht weer verder met meer beestjes kijken, en in de namiddag kwamen we in ons basiskamp aan, waar we zouden overnachten in een pionierstent. We konden onze tent al eens bezichtigen, en ons bedje was reeds gepreid met een slaapzak op een matrasje van dennentakken. En heerlijk dat dat rook ! Een verstopte neus ging er direct van open.
Na het nuttigen van een vieruurtje was het tijd om wat te gaan kanovaren op een plaatselijk meertje, het Montagnaismeer. Maar blijkbaar waren de meeste dieren al gaan slapen, de avond viel hier ook iets vroeger dan bij ons. Meer dan wat vogels en 1 verdwaalde kariboe zagen we niet meer.
We trokken terug naar het basiskamp, waar het diner klaargemaakt werd op een kampvuur, samen met een glaasje rode Italiaanse wijn. Grappig was dat we met allemaal fransen op stap waren, en zoals het echte fransen kenmerkt, drinken ze alleen franse wijn ! Er was dus genoeg wijn voor ons...
Nadien werd er nog gezellig nagekeuveld bij het kampvuur, en we hadden geluk dat er die avond een open sterrenhemel was, inclusief vallende sterren !
Wie zin had kon ook nog wat Marshmallows roosteren, maar daar pasten we toch even voor. Veel later dan de vorige dagen werd er daarna in de slaapzak gedoken ! Het was een fantastische dag geweest.

Geen opmerkingen: