zondag 19 september 2010

Reisverslag Canada : St.-Alexis-des-Monts




Onze 5e dag in Canada was ook de dag van de langste verplaatsing. Nadat we afscheid namen van ons gastgezin, moesten we direct weer het afgrijselijke stuk van 55km over een soort gravel met af en toe dikke keien verwerken. Veel bochten ook, en aan één van deze bochten zagen we ineens een 4x4 met een boot op een aanhanger liggen. Even schrikken toch, maar er hing een stok met vlagje uit het raam, wat betekende dat er al hulp geboden was en we ons nu geen zorgen meer moesten maken. De 55km werden nu iets vlugger afgelegd, we wisten nu ook reeds wat te verwachten, en nadat we weer in de bewoonde wereld waren was het tijd voor onze eerste tankbeurt in Canada.
De terugrit richting Montréal was saai, want we hadden deze weg al eens afgelegd, en het was ook best druk. We waren dan ook blij dat we zo'n 50km vóór Montréal weer noordwaarts mochten trekken, maar dat betekende ook dat we weer zachtjesaan meer de bergen in reden. De afstanden tussen de dorpjes werden langer en langer, en de dorpjes zelf kleiner en kleiner. Toen onze GPS aangaf dat de bestemming bereikt was stonden we voor een hek met de boodschap "Privé: toegang verboden". Even verder begon er weer een gravelweg. We zagen een andere auto de gravelweg nemen en besloten er achteraan te rijden. En ja hoor, na zo'n 8km verscheen er een minidorpje met prachtig afgereden grasvelden, mooie fietspaden, tennisvelden, enz... Het bleek om een kuuroord te gaan waar we één overnachting zouden blijven vooraleer verder te trekken. Na 3 nachten in een blokhut was dit sterk overdreven luxe !
Dat bleek ook uit de prijs die we 's avonds in het restaurant zouden moeten betalen...
Maar we besloten, na een lange dag rijden, om eerst een biertje te gaan drinken en daarna een wandeling in de omgeving te maken. Tijdens de (niet zo mooie) wandeling ontdekten we een omheind stuk grond met tientallen hondenhokken voor trekhonden, wellicht voor de winteractiviteiten. Het zag er allemaal niet zo goed uit. De honden waren niet verzorgd, lagen aan (te) korte kettingen, ontlasting was niet opgeruimd, en meerdere honden vertoonden gestoord gedrag (bvb. constant rondjes rond hun eigen as draaien). Toen kregen (wellicht) de eigenaars ons in de mot, en we besloten af te druipen vooraleer eventueel problemen te krijgen (omdat we foto's aan het nemen waren).
Vlug een douche genomen, om daarna in het plaatselijke restaurant wat te gaan eten. Er was geen ander alternatief, het was een kuuroord, dus de prijzen waren navenant. Maar het forelleke was hééél lekker, én het was vakantie, dus...

Voor meer fotootjes hier klikken

Geen opmerkingen: