zaterdag 3 oktober 2009

NK én slotdag Boxer Agility competitie NL



Morgen is het de belangrijkste dag van ons hondensportseizoen 2009. In Dordrecht (NL) heeft namelijk de laatste wedstrijddag van de boxer agility competitie én tevens het Nederlands Kampioenschap plaats.
Wat het NK betreft kan op een ééndagswedstrijd altijd alles, maar voor de competitie is de opdracht stukken duidelijker maar daarom niet minder lastig. Geen DK lopen op het 2e Vast Parcours betekent de overwinning voor Dorit, het omgekeerde kan ons zelfs terug doen vallen naar een 4e plaats. Alles heeft te maken met een reglementsaanpassing in ons nadeel, maar in het voordeel van tragere combinaties. Omdat de parcourstijden hoger liggen dan op 'alle rassen'-wedstrijden, kunnen combinaties die niet van de snelste zijn heel gemakkelijk binnen tijd (en dus zonder DK) rondkomen. Snelle combinaties kunnen het minste foutje veel moeilijker corigeren, en een fout betekent dan ook meestal direct een DK.
Keurder is Bas Jacobs, en daar hebben we gelukkig alleen maar goede ervaringen mee.

Hier de tussenstand van de competitie, per parcours vallen de slechtste 2 resultaten op het eind weg, zodat er 12 uitslagen uiteindelijk de rangschikking bepalen. Als je op 1 parcours meer dan 2 DK's hebt, dan kun je geen 12 uitslagen meer halen, en komt iedereen met 12 resultaten dus vóór je te staan, ook al hebben misschien nooit een parcours gewonnen.

Hier nog fotootjes van de vijfde wedstrijd in Enter (Overijssel, Nl) van vorig weekend. Met dank aan Harald van Kringgroep Overijssel.

1 opmerking: