maandag 29 juni 2009

Interclub Agility De Schuur (Lokeren) : 2e plaats voor Dorit !

Dit jaar kunnen we slechts 1 van de 5 interclub-wedstrijden meespelen, wegens té veel activiteiten en dus samenvallen met de andere kalenders van agility en canicross en... de dog-survival die we toch ook eens een keer willen meemaken.
Jarenlang werd de hoogste categorie een duel tussen Freddy met sheltie Yoda, en onze eerste boxer Cujo. Gisteren herhaalde de geschiedenis zich, alleen noemden de honden anders. Freddy loopt nu met een border Collie, en bewijst dat hij ook hiermee heel goed kan handlen, en ikzelf dus nu met Dorit.
De jumping was eigenlijk moeilijker dan het vast parcours, met 2 ingangen van de tunnel vlak naast elkaar, en een moeilijke sprong na de slalom. En in het vast parcours moest eigenlijk geen wissel gemaakt worden.
Beide honden liepen de 2 parcoursen foutloos, maar Freddy en zijn hond waren toch wel een pak sneller (zeker op het vast), zodat zij oververdiend winnaar werden.
De uitslagen heb ik nog niet, maar de andere combinaties volgden op toch wel ruimere afstand. Onze beginners hebben het collectief prima gedaan, dus ik hoop als instructeur stilletjes op een prijsje ;-)
Momenteel trekt Dorit iets met de achterpoot, dus dat moeten we wel even in de gaten houden.

Geen opmerkingen: