zondag 21 juni 2009

Canicross Butsel-Boutersem 2009 : Gunther 7e, Selena 8e

Vandaag waren we voor de canicross te gast bij onze groene vrienden van Team Hageland, samen met een massa andere deelnemers. Van onze VCF-voorzitter kon ik vernemen dat het wereldwijd de canicrosswedstrijd met de derde grootste opkomst was, na Vilvoorde van begin dit jaar, en een wedstrijd in Zuid-Korea !
Het duurt dan allemaal wel wat langer, maar het is ook fijn om wat meer onderlinge concurrentie in de verschillende reeksen te hebben.
En het weer was zoals voorspeld wisselvallig, maar toch ook iets warmer dan verwacht. Toch niet zo warm als vorige week in Spiere, en daardoor ging Selena ook vol goede moed als 9e van start in de Canirun. Onderweg viel Dorit weer wat stil, maar toen 'nonkel' Steven met zijn Cujo passeerde was Dorit plots weer een stuk gemotiveerder om terug ten strijde te trekken. Selena kwam met een goed gevoel aan de aankomst, al had ze graag op het eind nog een paar duo's ingehaald, wat onmogelijk bleek op de smalle bospaadjes. Dorit had toch haar best gedaan, Selena ook, en omdat er gewoon 7 combinaties nog beter gedaan hadden moesten ze toch ook tevreden zijn met een 8e plaats.
Zelf had ik gepland om zeer vlug te vertrekken, omdat de eerste kilometer voornamelijk heuvelaf ging door een (koeler) bos. Dorit had het gelukkig ook zo begrepen, en toen we beneden op het vlakke stuk kwamen was ik eveneens niet verrast dat Dorit daar weer wat stilviel. Toch bleef ze deze keer in beweging, en eens op het asfalt gekomen ging ze weer wat trekken, waarbij we nog een paar deelnemers passeerden vooraleer het terug heuvelop ging. Vlak voor we het smalle paadje achter de huizen op moesten, was er nog een deelneemster zo fair om ons voor te laten, merci daarvoor !
Na het recht stuk omhoog, waar we het bos terug in moesten, ging het echter mis. Een jongere deelnemer met een Jack Russell ging niet opzij om ons door te laten, en zo gingen hier vele kostbare seconden verloren. Jammer, want dit was juist een voorkeurstuk van ons Dorit, met het vele draaien en keren tussen de bomen door, wat ook gelijkt op haar trainingsparcours. Uiteindelijk werden we 7e in onze reeks, waar ik zeer blij mee was. De kloof met de voorganger was 26sec, en ik denk niet dat ik zoveel verspeeld heb op het einde, dus toch een uitslag op onze waarde ;-)
Nu gaat de canicross-riem er even af, we richten ons terug even op de agility, tot de wedstrijd in Poeke in het tweede gedeelte van augustus !

1 opmerking:

Stefaan zei

Toch weer een sterke prestatie van jullie 3-tjes. 't Was weer warm en dat speelt uwe trouwe Dorit toch parten. Niettemin knappe
wedstrijd(en).