zaterdag 28 maart 2009

Agility: Dorit verbaast in Axel !

Al jaren zeiden we tegen Piet Plasmans dat we met onze boxers eens 'over de meet' zouden meedoen met een 'alle rassen' wedstrijd agility van Cynophilia, vergelijkbaar met de KMSH wedstrijden in België. Steeds kwam er iets tussen, maar dit jaar lukte het wel. Door omstandigheden natuurlijk enkel met Dorit. Ook Tanja met Mac én Bram met Itan vertegenwoordigden onze club HS Filos in Axel.
Allereerst was het om 9u tijd voor een tijd-fout-uit spelletje om op te warmen. De klassering wordt bepaald door het toestel waarop je het eerst in de fout gaat. Diegene met nul fouten mag aan een tweede rondje beginnen tot er een fluittoon weerklinkt en je naar de finish moet. Dorit ging in de fout op hindernis 6, een raakvlakfout (afkomend) op de hondenloop. Bram ging tot zijn eigen verbazing een stuk langer mee, tot Itan in de slalom in de fout ging. Geeft niet zei Bram, dan maakt hij daar voor de rest van de dag geen fout meer op. Rare redenering, vond ik, maar Bram kreeg later gelijk... Dé verrassing kwam echter van Mac, die foutloos bleef en daarmee op het podium kwam met een derde plaats ! Tanja's dag kon al niet meer stuk.
Om 11u30 begonnen we dan aan het 'Vast Parcours', waar wij als allerlaatste aan de bak moesten. Bram mocht met Itan als derde van start en ze gingen dacht ik 1x in de fout, en Tanja/Mac hun parcours heb ik deels gemist omdat zij enkele plaatsen vóór mij startten. Hun uitslagen volgen later. De start was eeen snelle sprong-band-hondenloop rechtdoor sekwentie waar ik erg schrik van had, doordat Dorit al een raakvlakfout had gemaakt in het spelletje. Midden op de hondenloop remde ik haar daarom al af, en het ging nu goed, vlak daarna weer even safe op het tweede raakvlaktoestel, de schans, om daarna de gaskraan weer open te draaien. Het onverwachte resultaat was foutloos en een mooie 6e plaats in de klassering ! Een snelle mechelaar ging hier met een knappe run met de overwinning aan de haan. Dorit kreeg veel applaus aan de finish, in Nederland komen nog minder boxers aan de start dan in België, en dat deed ons enorm deugd.
Ieder van ons had al een mooi resultaat gelopen vandaag, en we besloten er nog eens volledig tegenaan te gaan op de jumping. Wederom een foutloze run, ook voor Bram en Itan, maar enkele bochten te ruim genomen en Dorit raakte de band bij het erdoor springen, zodat daar wat seconden verloren gingen. Dorit deed ruim 31 sec over de jumping, Itan 32 sec, en de snelste hond 28 sec. Goed voor wederom top-10 plaatsen. 7e voor Dorit, en 9e voor Itan.
Een geslaagde dag voor onze club ook, want we wisten ons telkens met alledrie de honden in de eerste helft van het deelnemersveld te plaatsen, er waren 63 deelnemers in de Large A categorie, vergelijkbaar met Graad 1 Large in België.
Vermits het om een nederlandse wedstrijd gaat mochten de 2 'U'tjes jammer genoeg niet bijgeschreven worden in ons belgisch wedstrijdboekje (omgekeerd kan dit blijkbaar wel, rara...), waardoor we de komende maanden ons laatste 'U'tje toch nog in België zullen moeten gaan zoeken vooraleer we door mogen naar graad 2.
Maar dat zal het goede gevoel over de resultaten van vandaag niet bederven. We draaien mee tussen de border collies, en dat is 'wreed tof' !

1 opmerking:

Steven zei

Goed gedaan, meiske! :D