maandag 16 april 2012

15/04/2012 Boxer Agility wedstrijd 1 te Dordrecht (NL)

We hadden slechts 1 doel toen we naar Dordrecht afreisden: dat ene U'tje nog halen zodat we de volgende wedstrijd in de wedstrijdklasse konden deelnemen.
We hadden de afgelopen weken veel trainingsarbeid verricht, en ook wat nieuwe technieken aangeleerd (tx Franky!), en reeds bij het spelletje voelde ik dat het deze dag in orde ging komen.
Ik had Carat zwaar onderschat bij de Tijd Gambling, want ik had een tijd van 32 sec opgegeven voor een parcours van 13 toestellen, ook rekening houdend met 1 of 2 fouten. Mij niet gezien, dacht Carat, en hij vloog er doorheen om foutloos op 23 sec uit te komen. Een redelijke afwijking van 9 sec bracht ons natuurlijk niet naar de top van de klassering.
Maar dan was het al snel tijd voor het eerste Vast Parcours, en al tijdens de verkenning wist ik dat het 'U'tje er in zou zitten. En zo geschiedde... Alles ging vlot, maar een paar sprongen van het einde werd het toch nog even spannend toen er toch nog een latje afging. Gelukkig bleef het daarbij, en we konden reeds ontspannen voor de rest van de dag. De missie was dus geslaagd !
Misschien werden we wat té ontspannen bij het tweede VP, en reeds bij het derde toestel schoot Carat het verkeerde gat van de tunnel in. Geen erg, en lekker ontspannen werkten we daarna nog mooi de rest van parcours af.
Ook op de jumping liep het lekker vlot, maar toch ook weer 1 latje eraf. Spijtig, want Carat liep telkens toch zo'n 4sec sneller dan de overige boxers over het parcours. Maar die overwinning houden we wel in de wachtzaal voor de wedstrijdklasse de volgende keer ;-)
Ook op de koppelrace nog 1 foutje, het afkomend raakvlak van de schans vlak voor de finish-sprong, maar wel na een mooie sectie waar ik een nieuw aangeleerde techniek kon uitproberen.

Alles bij elkaar een heerlijk ontspannende dag, en we kijken al uit naar volgende maand voor ons eerste optreden in de nieuwe wedstrijdklasse. Hopelijk kan ook Doritje dan weer van de partij zijn, al is het maar op lage hoogte bij de Happy Dogs. We beginnen er toch weer iets meer vertrouwen in te krijgen dat ze na haar zware operatie toch weer agility zal kunnen doen.


Meer fotootjes op Facebook

Uitslagen komen hier


A bientôt !

Geen opmerkingen: