dinsdag 24 augustus 2010

Reisverslag Canada : Lac Beauregard

De eerste volledige dag aan het Lac Beauregard stond in het teken van een daguitstap. 's Morgens vertrokken we met de motorboot naar het andere uiteinde van het meer, waar we 's avonds ook zouden kunnen overnachten indien we dit wensten. Dat laatste deden we overigens niet omdat we in het vervolg nog een paar keer in een blokhut zouden verblijven.
Aan deze blokhut stapten we over in kano's, Selena en ikzelf in een duo-kano, en de gids in een enkele. Via een smalle verbinding met wisselend landschap, en éénmaal moesten we zelfs met de kano een stukje over het droge, kwamen we op een ander meer terecht dat we ook weer overstaken naar wederom een blokhut in het noordelijke gedeelte van de pourvoirie. De tocht per kano duurde een klein uurtje.


Daar werd een vuurtje gemaakt en konden we onze heerlijke lunch verorberen. De boterhammetjes konden we zelfs op een twijgje roosteren boven het vuur.


Na hier een tijdje verbleven te hebben was het tijd om terug te varen naar de eerste blokhut, waarna we na een fotosessie met een plaatselijke eekhoorn vertrokken voor een wandeling naar een beverdam (en weer terug). Bevers zagen we niet, die sliepen op dat moment, maar we merkten wel een paar slangen en een niet nader te identificeren 'beest' in het water. Ook de gids kon ons met dat laatste niet verderhelpen.


Terug in kamp zuid was het stilaan weeral tijd om te gaan eten. De gids prepareerde een lekker stukje vlees met megafrieten op de (ditmaal gas-)BBQ, en vlak voor het donker werd was het tijd voor de terugvaart naar ons hoofdkamp.
Vlug nog een biertje (of waren het er 2 ?) gedronken, en na een heerlijk ontspannen dagje was het weer tijd om wat te lezen en te gaan slapen !

Geen opmerkingen: